Menjador Solidari Infantil de Cirera
 
El  projecte de Menjador Solidari Infantil de Cirera sorgeix de la necessitat de crear un espai al barri on organitzar, coordinar, desenvolupar i complementar les necessitats nutricionals dels nens i nenes  en risc d'exclusió, amb pocs recursos econòmics o d'aquells que pateixin insuficiències alimentàries i així aconseguir que tinguin una alimentació equilibrada i sana, també en períodes no lectius.
 
Sota el nom de Menjador Solidari Infantil de Cirera, aquest projecte pretén crear un espai on no només els infants puguin tenir una dieta adequada a les seves necessitats sinó què, mitjançant una sèrie d’activitats, aquests infants tinguin la oportunitat d’involucrar-se amb el barri.
 
Aquest projecte neix a l’Associació de veïns de Cirera, a la ciutat de Mataró, dins el pla Taula contra la pobresa, on es busca conèixer les relacions, vincles i sobretot, necessitats socials bàsiques que els veïns tenen, així com les dificultats i conflictes que al seu barri es troben en el marc actual de crisi econòmica.
 
Com a l’actualitat no tenim la capacitat d’executar un filtre real i actualitzat de la situació de les famílies, aplicarem un filtre ja existent. Els participants del menjadors seran els infants que estan becats en la seva totalitat als menjadors de les tres escoles ubicades al barri:  Marta Mata, Cirera i Antonio Machado, i que son concedides pel Consell comarcal del Maresme.
 
Per poder dur a terme aquest projecte es necessita la col·laboració de tot el barri, ja que aquest projecte, sense ànim de lucre, funcionarà gràcies als voluntaris que assistiran al menjador. D’aquesta manera es pretén afavorir les relacions de tots els membres que formin part del projecte, al mateix temps que es potencia la integració de les famílies en risc social.
Els objectius que ens hem marcat des del Menjador Solidari Infantil de Cirera vers el nostre projecte al barri són els següents:
 
●        Cobrir les necessitats bàsiques alimentàries dels infants  en risc del nostre barri en període de vacances escolars.
●        Oferir una alimentació sana i equilibrada en període no lectiu.
●        Practicar una bona higiene abans i desprès dels àpats.
●        Promocionar el voluntariat com a mecanisme d'acció i transformació ciutadana, Involucrant als veïns i entitats del barri en el projecte amb les diferents maneres de col·laboració.
●        Crear un espai on els infants puguin socialitzar i d’aquesta manera aconseguir una millor integració al barri.
●        Promoure accions de reivindicació i/o denúncia per aconseguir una veritable igualtat de drets de tots els ciutadans i ciutadanes, sense discriminació de cap tipus.
●        Generar mecanismes de millora de la coordinació i el treball en xarxa entre entitats, equipaments i serveis institucionals.
 
El projecte es vol dur a terme durant:
●        vacances de Nadal.
●        vacances de setmana Santa.
●        vacances d’estiu: el primer mes, aproximadament.
 
 
Tenim previst fer un Nou Casal de Nadal, concretament els dies 27, 28 i 31 de desembre de 2018 i 2, 3 i 4 de gener de 2019...
 
La intenció que aquest projecte es perpetuï en el temps.
 
L’horari de l’activitat serà de 10:00 a 17:00h.
 
Els monitors/es de pati es dividiran en 2 grups amb una ràtio d’ 1 monitor/a per cada 10 nens/es en el cas del grup d’infantil i d’1 monitor/a per cada 12 nens/es en el cas dels infants de primària, aquests monitors son els responsables de dirigir les activitats de pati i de supervisar la higiene abans i desprès dels àpats dels infants.
 
 
Els voluntaris podran ser totes aquelles persones que siguin sensibles al projecte, treballant de forma altruista, que poden ser dies alternatius o rotatius. Caldran cuiners, persones que serveixin, monitors de pati, que s'encarreguin del manteniment, de la neteja i de tots els permisos administratius.
 
Les entitats també poden aportar el seu granet de sorra ja sigui aportant suport logístic, administratiu o humà. Es necessita gent desinteressada que vulgui col·laborar de forma altruista en aquesta causa.
Totes les ajudes que puguem rebre a través de bancs, comerços i entitats seran ben rebudes. Per descomptat a nivell personal també es podran fer aportacions econòmiques.
 
Per això hem elaborat un "Carnet Solidari". A més de poder ser Voluntari, totes les persones que facin una aportació periòdica mensual es convertiran en Padrins. Per a això hauran d'omplir un petit formulari amb les dades personals i aportar el nº de compte indicant la quantitat mensual que decideixin aportar.
 
Gràcies a la direcció de l'escola Antonio Machado podrem disposar de les seves instal·lacions, tant del menjador com del pati.
 
Més informació a la seu de l'Associació Veïnal de Cirera.
   
© Associació Veïnal de Cirera - 2018