Associació Veïnal de Cirera

L'Associació veïnal de Cirera us dona la benvinguda a la seva pàgina web i us convida a la participació activa de les activitats veïnals.

L'Associació és una eina útil per millorar les condicions de vida de les persones que viuen a Cirera, i també, un espai de trobada pels veïns i veïnes, on es desenvolupen diferents activitats obertes a totes les persones interessades.

Apunts de la nostra història:

El nostre barri ha estat històricament un exemple de participació i de moviment social per aconseguir millores per Cirera.

Cirera, petit barri amb sabor a poble. Ja des del seu naixement es va manifestar amb implicació i lluita per millorar la vida de la seva gent. Al final dels anys 50, en plena dictadura franquista, una mobilització de tot el barri sense precedents en l'època, va aconseguir construir una escola bressol amb l'esforç de tots, que es convertiria en el "Centre Social de Cirera", pulmó d'activitats educatives i socials per a totes les edats.

L'Associació Veïnal, motor de les lluites per millorar el barri.

 L'any 1975 va néixer l'associació de veïns "La Muntanya" de Cirera, precursora de l'actual associació veïnal, que va aglutinar les principals lluites dels anys 70 i 80. Moltes persones del barri poden recordar les grans mobilitzacions per aconseguir la millora de serveis bàsics: el subministrament de l'aigua potable, la creació i millora de les línies d'autobusos, la recollida d'escombraries, la creació d'un dispensari d'ATS per a necessitats sanitàries urgents, la creació d'un grup juvenil a la biblioteca del barri, entre d'altres.

Després d'un parèntesi d'uns vuit anys sense moviment veïnal al barri, l'any 1990 es torna a recuperar l'associació de veïns, amb l'objectiu de continuar lluitant per millorar els serveis públics i crear activitats per millorar la qualitat de vida de les persones de Cirera.

El treball de moltes persones del barri, liderats per la recuperada associació de veïns, ha millorat el territori i els serveis del nostre entorn.

De forma resumida, cal esmentar:

Més i millors serveis públics: La millora del servei d'escombraries, el Centre de Salut de Cirera-Molins, les línies d'autobusos, la millora del clavegueram del Torrent La Pólvora-carrer Sevilla-Carrer Transversal i Carrer Muntanya, les noves escoles bressol La Riereta i Elna, les noves escoles Antonio Machado i Marta Mata, el mercat setmanal de fruites i verdures, ...

Millora del clavegueram del Torrent de la Pòlvora.

Millores del territori: la Plaça Cirera, Plaça Extremadura, Carrer Múrcia i Carrer La Salut, Parc Rafael Alberti (Esteve Banet), Plaça les Palmeres (Carrer Màlaga), la recuperació del solar del Carrer Càceres-Carretera de Cirera, la Plaça Antonio Machado i l'eix de la Ronda Joan Peiró, ...

Més i millors serveis públics. Millores del territori.

I a més s'ha consolidat un important programa d'activitats pròpies, la recuperació i consolidació de la festa de Cirera i la creació del nostre gegant "Guardavinyes".

 

Projectes pendents importants pel barri :

Tenim nous reptes per millorar el barri. Queden pendents temes tan importants com l'ampliació del Centre de Salut de Cirera-Molins, la urbanització del sector de l'Abanderado i del solar del Carrer Càceres-Carretera de Cirera, la construcció del nou equipament de carrer Muntanya (antiga escola bressol), la millora de les línies d'autobusos, la creació de patis oberts a les escoles, etc.

El funcionament de l'associació depèn de tots.

En tota la seva història, l'associació de veïns ha estat un instrument útil per millorar la qualitat de vida de les persones. Ara necessita noves persones que incorporin noves idees i nous ímpetus. Si no s'enforteix, l'associació veïnal podria desaparèixer. És responsabilitat de tot el barri mantenir una entitat forta.

L'associació veïnal de Cirera continua amb el seu treball diari i amb el compromís de millorar entre tots el nostre entorn. Des de la nostra web, invitem a totes les persones a sumar esforços i voluntats i a incorporar-se a la nostra entitat.

 

El pròxim 29 de gener de 2017 s'ha de convocar una assemblea de barri per formar la nova junta. És important una participació nombrosa de veïns i veïnes del barri. El funcionament de l'associació veïnal depèn de tots.

      

   

Comparteix...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
© Associació Veïnal de Cirera - 2017