Club d'Escacs Cirera

El 23 d’octubre de 2005 un grup d’amics aficionats als escacs ens vam reunir per refundar el Club d’Escacs Cirera, que havia estat inactiu durant diversos anys. La idea era formar una entitat on tothom que estigués interessat en la pràctica, l’aprenentatge i la promoció dels escacs en pogués formar part, sempre, i per sobre de tot, en un bon ambient de cordialitat.

Aquesta és la nostra filosofia, aquests són els nostres objectius i per això impartim classes, realitzem activitats de promoció, organitzem competicions i quedem per xerrar i prendre alguna cosa plegats.

En aquests 5 anys el nostre club ha assolit l’ascens al final de cadascuna de les temporades. És a dir, hem anat pujant de categoria any rera any: des de 3ª Provincial, on vam debutar l’any 2005, fins a 1ª Divisió que és on jugarem la temporada 2011. Aquesta fita no té precedents en la història dels escacs catalans. Hem aconseguit també 7 títols de Campions de Catalunya i diversos sotscampionats en totes les modalitats: escacs llampec (2006, 2007 i 2008), escacs clàssics (2006, 2008 i 2009) i escacs actius (2008).

Actualment som 34 jugadors i compten amb 3 equips al Campionat de Catalunya: el Cirera A (1ª Divisió), Cirera B (2ª Provincial) i Cirera C (3ª Provincial).

Durant aquest temps hem anat creixent en número de socis i és que els èxits esportius no són el més important. La nostra principal vàlua és el bon ambient que hi ha en el club. Ens agraden els escacs i ens agrada passar-ho bé amb els companys i aquestes són les prioritats absolutes. Per aquest motiu, jugadors provinents d’altres clubs han volgut unir-se al nostre grup humà. Si no podem gaudir de la pràctica de la nostra afició ni podem compartir-la amb altra gent, quin sentit té tot plegat?

El local on organitzem les nostres activitats i disputem les competicions oficials és l'Associació de Veïns de Cirera que es troba a la Carretera de Cirera, 33; Mataró.

Més informació a: Club d'escacs Cirera

   
© Associació Veïnal de Cirera - 2023